رند

در سال ۲۰۲۱، چین با تکیه بر رونق اقتصادی و پیشرفت‌های تکنولوژیکی که از سال ۲۰۱۰ میلادی با آرزوی تسلط بر حوزه ابررایانه‌ها آغاز کرده بود، از برنامه‌ای راهبردی برای تثبیت خود به‌عنوان یک قدرت پیشرو در عرصه فناوری تا سال ۲۰۳۵ رونمایی کرد.

شرایطی که امروزه تحت تاثیر هوش مصنوعی در سرتاسر جهان شکل گرفته است، نیازمند ایجاد تغییرات بنیادین حکمرانی در نظام‌های ملی و بین‌المللی است. اکنون به وضوح می‌توان گفت که نظم ژئوپلیتیک جهانی دستخوش یک تغییر قابل توجه است، چرا که توسعه هوش مصنوعی به عنوان یک عامل محوری در آن ظاهر ‌‌‌می‌شود و سرنوشت ظهور یا سقوط دولت‌ها و کشورها را تعیین می‌کند.

«دفتر خط‌مشی سایبری وزارت دفاع» آمریکا، «مؤسسه تحقیقات دفاع ملی» در اندیشکده رند را مأمور کرده تا نیازهای آموزشی وزارت و همچنین نقشی که «دانشکده اطلاعات و فضای سایبر» دانشگاه دفاع ملی می‌تواند در برطرف نمودن نیازهای آموزشی مذکور ایفا کند را در قالب یک تحقیق جامع تشریح نماید. این گزارش ماحصل آن تحقیق است.

گزارش حاضر یک بررسی اساسی از رفتارهای خشونت‌آمیز افراطی آنلاین ارائه نموده و چارچوب‌های مفیدی را برای مفهوم‌سازی رادیکال‌سازی در فضای آنلاین پیشنهاد می‌کند و توصیه‌های سیاستی برگرفته از این تحلیل را به خوبی ارائه می‌دهد.

رقابت در بعد علمی و فناوری میان ایالات متحده امریکا و چین به اصلی‌ترین بخش از برنامه رقابت استراتژیک بین این دو کشور تبدیل‌شده است. هر دو این کشورها برتری علمی و فناوری را یک اولویت ملی می‌دانند و حرکت بر لبه دانش و فناوری بین این دو کشور تأثیرات قابل‌توجهی بر سطح بهره‌وری و امنیت ملی آن‌ها دارد.

علاقه به "متاورس" و توسعه آن به‌شدت افزایش‌یافته و سؤالاتی را در مورد ماهیت و ارتباط آن در حوزه‌‌های مختلف مانند مسائل اجتماعی، اقتصادی و امنیتی برانگیخته است. باتوجه‌به نگرانی‌های فزاینده دپارتمان امنیت داخلی ایالات متحده (DHS) در مورد پیامدهای متاورس، اندیشکده رند در یک گزارش تخصصی به بررسی ارتباط این دپارتمان با فناوری و متاورس و شیوه صحیح تعامل با آن پرداخته است.

این گزارش به بررسی استفاده رهبران طالبان از توییتر به زبان‌های مختلف منطقه‌ای می‌پردازد تا تعیین کند پیام‌رسانی به زبان‌های مختلف مشابه یا متفاوت است. محققان مجموعه بزرگی از توییت‌ها را برای تجزیه‌وتحلیل دوره تسلط طالبان در اوت 2021 تا آوریل 2022 گردآوری کرده‌اند.

در سال‌های اخیر، در پاسخ به حملات خشن افراط‌گرایان با انگیزه‌های نژادی و قومیتی (REMVE)، به فضاهای آنلاین که در آن این افراط‌گریان با دیگران هماهنگ شده و دیدگاه‌‌های خود را منتشر می‌کنند، توجه بیشتری شده است. اما درک بحث‌ها، عبارات و زبان استفاده‌ شده در این محیط‌‌های آنلاین می‌تواند برای کسانی که خارج از این محیط‌ها هستند چالش‌برانگیز باشد.

فناوری‌های مبتنی بر بلاک­‌چِین، فرصت‌های جدیدی را برای تراکنش‌های مالی و سایر معاملات بازکرده‌اند که رمزارز شناخته‌شده‌ترین کاربرد آن است. ناشناس بودن نسبی ارزهای دیجیتال، آن را به ابزاری مناسب برای فعالیت‌های غیرقانونی تبدیل کرده است و لازم است مجریان قانون مهارت‌ها و شایستگی‌های جدیدی را برای بررسی چنین تراکنش‌هایی ایجاد کنند.